Registracija autora na natjecanja

Pomoć pri popunjavanju informacija za registraciju autora:

Ime:

U polje "Ime" upisujete svoje ime hrvatskim pravopisom. Dakle prvo slovo je veliko a ostala slova su mala. Upotrebljavate naše hrvatske dijakritičke znakove (čćđšž). Nemojte biti 'brzi' pa u polje "Ime" stavljati svoje ime i prezime, a polje "prezime" tada ostavljati prazno. 

Prezime: 

Upisujete svoje prezime hrvatskim pravopisom. Dakle prvo slovo je veliko a ostala slova su mala. Upotrebljavate naše hrvatske dijakritičke znakove (čćđšž).

E-mail: 

upisujete svoju e-mail adresu. To polje trenutno ne mora biti popunjeno, ali se preporuča da se e-mail ipak unese jer će kasnije možda biti obavezno.

Korisničko ime: 

Korisničko ime (username na engleski) je neki niz znakova sa kojim se identificirate kada se kasnije prijavljujete na neke stranice koje traže prijavu kao što je i ova. Ne smije sadržavati naše dijakritičke znakove te večinu ostalih specijalnih znakova.

U ovom programu korisničko ime smije sadržavati brojeve i slova (osim čćđšž), a od ostalih znakova su dozvoljeni crtica, donja crtica, znak @,  i točka (- _ @ .) ,  Bilo bi dobro da cijelo korisničko ime bude upisano svim malim slovima.

Korisničko ime može biti bilo koje, a preporuka je da ga 'složite' od svog prvog slova imena i ostalih slova prezimena. Recimo, Hrvoje Horvat bi upisao "hhorvat". Ako želite to može biti i neki drugi naziv, kratica ili nadimak koji je Vama lako za zapamtiti.

Za korisničko ime možete upotrjebiti i vašu e-mail adresu, ali računajte na to da kod svake prijave morate istu pisati, pa ako imate dugačku e-mail adresu možda je bolje da upotrijebite neki kraći naziv umjesto toga. 

Korisničko ime kao i lozinku morate zapamtiti jer se isti upotrebljavaju i za buduće natječaje u Fotoklubu.

Upišite lozinku:

U polje pod nazivom "upišite lozinku" upisujete proizvoljnu lozinku, niz znakova koje znate samo Vi. Za lozinku možete upotrebljavati sve znakove. Pripazite samo da lozinku zapamtite. 

Ako u nekom slučaju zaboravite svoju lozinku, javite se administratoru ili predsjedniku u klubu i on/ona će Vam resetirati lozinku (zamijeniti onu koju ste zaboravili). Kasnije tu lozinku promijenite u neku svoju koju tada pokušajte bolje zapamtiti.   

Ponovite lozinku:

U polje pod nazivom "ponovite lozinku" upisujete ponovo lozinku koju ste upisali u polje "upišite lozinku". Na taj način se provjerava da slučajno niste pogrješili kod upisa lozinke prvi puta. 

 

Zašto zašto zašto??? (FAQ tj. ČPP)

Zašto ime i prezime mora biti po pravopisu, ja želim da se moje ime i prezime ističe i da bude napisano sa svim velikim slovima?

Prvenstveno zato jer ne može netko biti poseban, zato jer pokušavamo standardizirati da sve bude lijepo i uniformirano. Zato jer od napisanog imena i prezimena po pravopisu programerski možemo ista svim korisnicima tada lagano promijeniti u sva velika ili mala slova, ovisno o potrebama i dizajnu. Zato jer se velika slova u informatičkoj korespodenciji (dopisivanju) koriste uglavnom kada želite nešto naglasiti (glasnije reći ili povikati), a to za upis imena i prezimena velikim slovima zaista nema smisla. 

 

Da li netko (itko) može vidjeti koja je moja lozinka koju sam upisao za prijavu na natjecanja?

Ne, Vašu upisanu lozinku nitko ne može vidjeti. U bazu podataka se sprema samo niz znakova koji se dobiva od Vaše lozinke koja je kriptirana hash algoritmom. Niti glavni administrator niti programer ne može vidjeti niti saznati vašu lozinku. 

 

Zašto ne postoji mogućnost da se automatikom resetira lozinka i pošalje na moj e-mail, nego to moram tražiti administratora ili predsjednika?

Zato jer to u trenutnoj varijanti programa nije isprogramirano i implementirano. U nekoj bliskoj budućnosti bi mogli imati i to rješenje za resetiranje zaboravljene lozinke. Do tada probajte lozinku zapamtiti, ili je barem nemojte zaboravljati nakon svakog natječaja.

Copyright © 2024 Fotoklub Zagreb

Sva prava pridržana. Zabranjena je upotreba fotografija i tekstova bez pismene dozvole autora.
All rights reserved. Any use of photographs is strictly prohibited without prior written consent of the author.

Made by Rizi Bizi