Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Fotoklub Zagreb se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca.
Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet člana (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).
Fotoklub Zagreb neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke članova trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.
Svi podaci o članovima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Fotokluba Zagreb odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Fotoklub Zagreb se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima članova na način da prikuplja samo osnovne podatke o članovima koji su nužni za ispunjenje obveza.
Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Fotoklub Zagreb ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.
U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, član je dužan o promjeni obavijestiti Fotoklub Zagreb.