Dobro se vraća dobrim – humanitarna akcija Fotokluba Zagreb

Dragi članovi Fotokluba,

U sklopu otvorenja izložbe i Božićnog domjenka kluba 19. prosinca 2017. godine, Fotoklub je ovogodišnjem Božićnom domjenku odlučio dodati humanitarnu notu. U suradnji s gđom Sanjom Bunić, dobitnicom nagrade Ponos Hrvatskeza 2016. godinu za organizaciju edukacije beskućnika o informatičkoj pismenosti te pomoći pri traženju stalnog zaposlenja, osmislili smo ovaj mali humanitarni projekt. Svima je dobro znano da je beskućnicima najteže razdoblje upravo zima kada im je zdravlje najugroženije, a osjećaj usamljenosti u predbožićno doba najveći.

Nekolicina beskućnika kojima gđa Sanja pomaže trenutno žive u trošnoj kućici koja im je dana na korištenje od anonimnog donatora. Njihove želje su vrlo skromne, a ja vas sve ovim putem pozivam da se odazovete ovoj maloj akciji te da na naš Božićni domjenak donesete pokoji proizvod s liste kako bi im olakšali svakodnevnicu i razveselili ih za Božić. Sve prikupljeno ćemo u suradnji s gđom Sanjom predati našim beskućnicima te napraviti fotopriču našeg posjeta koju ćemo podijeliti s vama. Uz nadu da ćete se odazvati ovoj akciji uzmite u obzir da je i najmanja donacija vrijedna jer samo ništa je premalo…

Što bi im voljeli pokloniti:
-Higijenske potrepštine (šampon, gel za tuširanje, krema za lice, deterdžent za robu i slično)
-Hrana (riža, konzervirana hrana poput paštete, ribe, med, voće, instant kava…)
-Ostalo (bon za VIP karticu, poplun veličine 200×200*, trenirka broj 44*, trenirka broj 46*, tople čarape broj 40) * (Ne mora biti novo, važno je da je čisto i upotrebljivo)
Hvala svima koji će se uključiti u ovu akciju! Za sva dodatna pitanja slobodno se javite našim članicama Sinji Gerić Sattler (099 2006 800) ili Mary Crnković Pilaš(098 319 478).